Nigellos lipnus iriso pudingas


Ingredientai
  • 200 g minkštų džiovintų datulių be kauliukų, grubiai pjaustytų

  • 200 ml virinto vandens

  • 1 šaukštelis sodos

  • 75 g nesūdyto sviesto, ir dar kiek suminkštinto tepimui

  • 2 šaukštai juodosios melasos

  • 50 g Dark Muscovado cukraus

  • 2 dideli kiaušiniai

  • 150 g paprastų miltų

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

Padažui

  • 150 g nesūdyto sviesto, minkšto

  • 300 g Dark Muscovado cukraus

  • 1 valgomasis šaukštas juodosios melasos

  • 200 ml riebios grietinėlės ir kiek daugiau patiekimui

Paruošimas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C/160C ir lengvai patepkite indą riebalais.

  2. Į dubenį suberkite susmulkintas datules, verdantį vandenį ir sodą išmaišykite ir palikite 10 minučių.

  3. Sviestą ir juodają melasą sutrinkite trintuvu kol gerai susimaišys, tada suberkite cukrų ir vėl gerai išmaišykite. Įmuškite vienąkiaušinį ir toliau plakite, kol visiškai įsimaišys, tada darykite tą patį su kitu kiaušiniu. Švelniai plakdami suberkite miltus ir kepimo miltelius, kol gausis vientisa, tiršta tešla.

  4. Išmirkytas datules šakute patrinkite šiek tiek pasmulkindami, tada datules ir jų skystį supilkite į tešlą ir švelniai plakite, kad susimaišytų.

  5. Tešlą supilkite į paruoštą indą ar torto formą ir kepkite 30–35 minutes arba tol, kol pyrago testeris bus švarus.

  6. Tuo tarpu padažui paruoštą sviestą, Dark Muscovado cukrų ir melasą ištirpinkite ant labai mažos ugnies. Kai sviestas ištirps, švelniai maišykite, kol ištirps ir visa kita. Tuomet įmaišykite grietinėlę, tada padidinkite ugnį ir kai ji burbuliuos nukelkite nuo ugnies.

  7. Ištraukus iš orkaitės, iškeptą pudingą perbadykite kokteilio pagaliuku ir užpilkite maždaug ketvirtadalį šilto padažo, mentele išlygindami iki kraštų, kad būtų visiškai padengta storu lipniu sluoksniu, glazūra. Inde likusį padažą uždenkite dangčiu, kad jis būtų šiltas.

  8. Palikite pudingą nusistovėti 20–30 minučių, o tada jau galite patiekti ant stalo su likusiu padažu ir grietinėle atskiruose induose.

Translate »