Burokėlių pyragas


Ingredientai
  • 200 g paprastų miltų

  • 2 šaukštai Golden Caster cukraus

  • 100 g nesūdyto sviesto, atšaldyto, supjaustyto maždaug 1 cm kubeliais

  • 1 kiaušinis

  • 1 šaukštelis citrinos sulčių

Įdarui

  • 350 g  virtų ir nuluptų burokėlių

  • 125 ml grietinėlės

  • 2 dideli  kiaušiniai

  • 175 g tamsaus Dark Muscovado cukraus

  • 1 šaukštelis malto cinamono

  • ½ šaukštelio malto imbiero

  • 1 citrina, tik smulkiai tarkuota žievelė

Paruošimas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C

  2. Tešlai dubenyje sumaišykite miltus ir cukraus pudrą. Įdėkite sviesto ir lengvai patrinkite jį pirštų galiukais, kol mišinys taps panašus į smulkius džiūvėsėlius.

  3. Nedideliame dubenyje arba ąsotyje sumaišykite kiaušinį su citrinos sultimis ir dviem šaukštais vandens. Miltų mišinio centre padarykite duobutę ir supilkite kiaušinių mišinį. Stalo peiliu supilkite skystį į miltus, kad tešla susijungtų. Jei atrodo per sausa, įpilkite dar šlakelį vandens. Kai tešla pradės lipti, rankomis švelniai minkykite ją į rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 15 minučių.

  4. Tešlą iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto darbinio paviršiaus iki maždaug 3 mm storio. Tešlą išklokite 23 cm skersmens torto formą, palikdami perteklinį tešlos kraštą kaboti. Pasilikite šiek tiek tešlos, jei vėliau prireiktų užtaisyti įtrūkimus.

  5. Tešlos skardą išklokite kepimo popieriumi arba folija, tada užpildykite kepimui pupelėmis arba nevirtais ryžiais ar lęšiais. Kepkite aklai 15 minučių, tada nuimkite pergamentą ir kepimo pupeles ir grįžkite į orkaitę maždaug aštuonioms minutėms arba tol, kol tešla taps sausa ir neryškios spalvos .Mažu aštriu peiliu nupjaukite tešlos perteklių nuo krašto .Jei reikia, naudokite nedidelę dalį rezervuoto neapdoroto tešlos, kad užtaisytumėte įtrūkimus ar skylutes.

  6. Sumažinkite orkaitę iki 180C

  7. Jei įdarui naudojate supakuotus burokėlius, nupilkite skysčio perteklių .Smulkiai supjaustykite burokėlį ir sudėkite į virtuvinį kombainą su grietinėle .Sumaišykite iki tirštos tyrės.

  8. Dubenyje gerai išplakite kiaušinius ir cukrų .Suberkite burokėlių tyrę, prieskonius, citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.

  9. Supilkite mišinį į konditerijos skardą ir kepkite 30–40 minučių arba kol įdaras sustings su nežymiu virpėjimu viduryje .Palikite visiškai atvėsti.

Translate »