Kalėdų pudingas


Ingredientai
  • 350g džiovintų mišrių vaisių(razinų, serbentų, šv.razinu)

  • 100 g slyvų be kauliukų, pjaustytų

  • 100 g tamsaus Dark Muscovado cukraus

  • 4 šaukštai tamsaus romo

  • 100 ml tamsaus alaus

  • 100 g kapotų graikinių riešutų

  • 100 g blanširuotų migdolų

  • 100 g maltų migdolų

  • 100 g šviežių baltų džiūvėsėlių

  • 50 g paprastų miltų

  • 100 g šaldyto sviesto, tarkuoto ir šiek tiek papildomo tepimui

  • ½ šaukštelio šviežiai tarkuoto muskato riešuto

  • 1 šaukštelis malto cinamono

  • 2 šaukšteliai sumaišytų prieskonių

  • 100 g kapotų glazūruotų vyšnių

  • 3 dideli kiaušiniai

Paruošimas
  1. Dubenyje sumaišykite sumaišytus vaisius, slyvas, Muscovado cukrų, romą ir tamsu alu. Gerai išmaišykite, kad susimaišytų, uždenkite ir palikite 24 valandoms, kad įsigertų.

  2. Po 24 valandų sumaišykite graikinius riešutus, migdolus, maltus migdolus, džiūvėsėlius, miltus, sviestą, prieskonius, vyšnias ir kiaušinius kartu su išmirkytu vaisių mišiniu dideliame maišymo dubenyje ir įsitikinkite, kad įpilate visą mirkymo skystį iš mirkytų vaisių. Gerai išmaišykite iki vientisos masės

  3. Uždenkite maistine plėvele ir palikite vėsioje vietoje pastovėti 24 valandas.

  4. Po 24 valandų sutepkite 1,2 litro pudingo dubenį sviestu. Iškirpkite kepimo popieriaus apskritimą ir padėkite jį į pudingo dubens dugną, o tada patepkite dar trupučiu sviesto. Supilkite pudingo mišinį į pudingo dubenį, Sulenkite klostę į didelio kepimo popieriaus gabalo vidurį ir padėkite ant pudingo. Uždenkite dideliu gabalėliu klostuotos folijos, kad klostės būtų viena ant kitos. Tvirtai pritvirtinkite virtuvės virvele, surišta po pudingo dubens krašteliu (arba galite naudoti keletą tvirtų guminių juostų).

  5. Įdėkite apverstą lėkštę į didelį puodą, pripildytą ketvirtadalio vandens. Sulenkite ilgą folijos gabalą į ketvirčius išilgai, kad susidarytų ilga juostelė, ir įdėkite pudingo dubenį juostelės viduryje. Pakelkite juostelės šonus aukštyn pudingo dubens šonais ir nuleiskite į puodą. Įsitikinkite, kad vanduo puode tekėtų trečdalį pudingo baseino pusės, bet niekur arti baseino viršaus. Folijos juostelės galus palikite kabantį ant šono, kad vėliau būtų lengva išimti pudingą.

  6. Užvirinkite vandenį ir sumažinkite ugnį iki silpnos ugnies. Lengvai troškinkite 5–6 valandas, prireikus įpildami vandens lygio virimo metu (neleiskite keptuvėms išdžiūti).

  7. Kai pudingas iškeps, išimkite iš keptuvės ir atidėkite atvėsti. Pudingas gali būti laikomas iki dvejų metų vėsioje, sausoje vietoje. Kad patiektumėte, pudingą dar kartą pašildykite garuose (taip pat) dvi valandas arba iki karšto. Arba nuimkite foliją ir pašildykite mikrobangų krosnelėje.

Recepto patarimai

Lėtos viryklės kalėdinio pudingo instrukcijos: Įkaitinkite lėtą viryklę iki aukšto lygio. Į lėtos viryklės apačią įdėkite trintuvą ir ant viršaus padėkite suvyniotą pudingą.Į lėtą viryklę supilkite verdantį vandenį iki 10 cm/4 colių gylio. Uždenkite lėtą viryklę ir virkite 10 valandų. Išimkite iš lėtos viryklės ir atidėkite atvėsti. Jei reikia, pudingą uždenkite sausu popieriumi ir folija ir atidėkite bręsti. Norėdami pašildyti pudingą, vėl įdėkite pudingą į lėtos viryklės indą ir įpilkite verdančio vandens, kaip anksčiau. Virkite ant silpnos ugnies 4 valandas. Išverskite, pakaitinkite ir patiekite.

Instrukcijos greitpuodžiui: Suvyniotą, nevirtą pudingą padėkite ant greitpuodės dugne esančios skardos ir įpilkite vandens iki 10 cm gylio. Vandenį užvirinkite, keptuvę laisvai uždengdami dangčiu. Pudingą troškinkite 30 minučių. Patikrinkite vandens lygį, tada tinkamai uždėkite greitpuodį dangčiu ir padidinkite slėgį. Virkite pudingą 2 valandas, tada leiskite natūraliai sumažinti slėgį. Leiskite visiškai atvėsti, pakeiskite popierių ir foliją, jei permirkę, tada atidėkite, kad subręstų. Kai kaitinate, pudingą sudėkite ant greitpuodyje esančios trintuvės ir įpilkite vandens, kaip anksčiau. Uždenkite greitpuodį dangčiu ir padidinkite slėgį. Virkite pudingą 30 minučių, tada leiskite natūraliai sumažinti slėgį. Išverskite, įjunkite liepsną ir patiekite.

Yra paprasta paslaptis, kaip pasigaminti gerą kalėdinį pudingą. Naudokite tik geriausius vaisius ir šviežiausius riešutus bei prieskonius ir virkite garuose tiek, kiek ištveriate!Pudingo spalva ir skonis tikrai labai skiriasi, jei galite garuoti maždaug aštuonias valandas. Neišsigąskite, kad tai nebūtina padaryti per vieną dieną – pudingus galima išvirti dvi ar tris dienas.

Translate »