Lipnus meduolių pyragas


Ingredientai
  • 300g paprastų miltų

  • 2 šaukštai malto imbiero

  • ½ šaukštelio kajeno pipirų

  • ½ šaukštelio malto cinamono

  • ½ šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų

  • ¼ šaukštelio mace prieskonio

  • dosnus žiupsnelis maltų gvazdikėlių

  • 150 g sviesto

  • 125 g Dark Muscovado cukraus

  • 150 g auksinio klevų sirupo

  • 50 g sirupo iš stiebinio imbiero stiklainio (nebūtina – pakeiskite auksiniu sirupu arba medumi, jei nenaudojate stiebinio imbiero)

  • 200g juodasis melasas

  • 250 ml  pieno

  • 1 kupinas šaukštelis sodos

  • 2 dideli kiaušiniai

  • 1 stiklainis imbiero stiebas, nusausintas, nuplautas ir labai smulkiai pjaustytas (nebūtina)

Paruošimas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C/150C. Išklokite 30x20cm formą kepimo popieriumi.

  2. Miltus persijokite į didelį dubenį kartu su prieskoniais ir lengvai išmaišykite, kad susimaišytų.

  3. Sviestą, cukrų, sirupus ir melasą sudėkite į puodą (kad būtų lengviau šaukštu išpilti sirupą ir melasą, pirmiausia šaukštą patepkite aliejumi – tada sirupas tiesiog nuslys). Viską kartu ištirpinkite ant silpnos ugnies.

  4. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite pieną, sodą ir kiaušinius. Palaipsniui supilkite puodo turinį į miltus, įsitikinkite, kad viskas gerai susimaišo. Gausite labai šlapią, liejamą tešlą. Išmaišykite su imbiero stiebu (jei naudojate).

  5. Kepkite orkaitėje nuo 45 minučių iki valandos.

  6. Pusvalandį atvėsinkite skardoje ir ik tuomet išimkite. Jei galite, prieš valgydami suvyniokite į popierių ir palaikykite kelias dienas – meduoliui bręstant išryškės lipnumas.

Translate »