Nigellos Tamsusis Pyragas


Ingredientai
  • 50g geriausios kokybės kakavos milteliai, išsijoti

  • 100g Dark Muscovado cukraus

  • 250 ml verdančio vandens

  • 125 g minkšto sviesto ir šiek tiek tepimui

  • 150 g Golden Caster cukraus

  • 225 g paprastų miltų

  • ½ šaukštelio kepimo miltelių

  • ½ šaukštelio sodos

  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto

  • kiaušinių

Glaistui

  • 125 ml vandens

  • 30 g Dark Muscovado cukraus

  • 175g sviesto

  • 300g geriausios kokybės tamsaus šokolado, smulkiai supjaustyto

Paruošimas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Dviejų 20cm kepimo formų dugnus išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu.

  2. Į didelį dubenį suberkite kakavą ir Dark Muscovado cukrų ir užpilkite verdančiu vandeniu. Plakite, kad išsimaišytų, tada atidėkite.

  3. Atskirame dubenyje, naudojant maišytuva, sutrinkite sviestą ir cukraus pudrą, gerai išplakite iki purios masės

  4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir trumpam atidėkite.

  5. Įpilkite vanilės ekstrakto į sviestą ir cukrų, visą laiką maišydami, tada įmuškite vieną kiaušinį, greitai įpilkite kaušelį miltų mišinio, tada antrą kiaušinį. Po kiekvieno pridėjimo toliau maišykite.

  6. Po truputį suberkite likusius miltus, įmaišykite kakavos į mišinį.

  7. Padalinkite šią nuostabiai šokoladinę tešlą tarp dviejų paruoštų kepimo formų ir įdėkite į orkaitę maždaug 30 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite 5-10 minučių, tada išverskite biskvitus ir atidėkite atvėsti.

  8. Kai biskvitai keps orkaitėje, pradėkite rušti glaistą. Vandenį, Dark Muscovado cukrų ir sviestą sudėkite į keptuvę ant mažos ugnies, kaitinkite kol ištirps.

  9. Kai šis mišinys pradės burbuliuoti, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir suberkite susmulkintą šokoladą, sukdami keptuvę taip, kad visas šokoladas tolygiai gautų karštį, o tada palikite minutei, kad ištirptų. Kai ištirps, išplakite iki vientisos ir blizgios masės.

  10. Šaldymą atidėkite maždaug vienai valandai, retkarčiais pamaišydami – iki to laiko biskvitai jau bus atvėsę ir paruošti glaistui.

  11. Vieną iš atvėsusių biskvitų, viršutine puse žemyn, padėkite ant torto stovo arba lėkštės ir aptepkite maždaug trečdaliu glaisto. Tada uždenkite antruoju biskvitu,  o viršų ir šonus aptepkite likusiu glaistu, pasukiodami mentele.

Translate »