5 šaukštai Demerara cukraus
200 g datulės be kauliukų
½ šaukštelio vanilės ekstrakto
50 g sviesto, suminkštinto, papildomai formoms patepti
175 g tamsaus Dark Muscovado cukraus
1½ šaukštelio auksinio klevu sirupo
1½ šaukštelio cukranendriu sirupo (melasa)
200 g savaimia kylančių miltų
2 kiaušinių
1½ šaukštelio sodos
500 ml grietineles
175 g Demerara cukraus
175 g sviesto
1 valgomasis šaukštas auksinio klevu sirupo
1 valgomasis šaukštas melasos
vaniliniai ledai
Įkaitinkite orkaitę iki 190C
Sviestu ištepkite aštuonis mažus pudingo dubenėlius ir pabarstykite viduje demerara cukraus, tolygiai padengdami. Sukratykite cukraus perteklių iš formelių ir padėkite jas ant kepimo skardos.
Datules su 250 ml vandens sudėkite į puodą ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 2-3 minutes. Nuimkite puoda nuo ugnies.
Į datulių mišinį įmaišykite vanilės ekstraktą.
Blenderiu plakite, kol datulių mišinys taps tirštas ir sriubingas.
Dideliame dubenyje išplakite sviestą ir Muscovado cukrų iki vientisos masės.
Įmaišykite sirupą ir melasą, tada miltus, gerai išmaišykite.
Į dubenį po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišykite.
Į datulių mišinį įpilkite sodos , tada supilkite į miltų mišinį ir gerai išplakite, kad susimaišytų.
Supilkite mišinį į paruoštus pudingo dubenėlius, užpildydami juos dviem trečdaliais.
Pudingus nedelsdami pašaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių, kol gerai iškils ir taps elastingi.
Padažui puode švelniai įkaitinkite grietinėlę. Suberkite cukrų ir sviestą ir plakite, kol ištirps. Supilkite sirupą ir melasą.
Kad patiektumėte, pudingą išverskite į lėkštę, ant viršaus ir aplink jį apšlakstykite padažu, o tada užbaikite ledų gabalėliu.