Datulių ir riešutų pyragas


Ingredientai
  • 100 g sviesto supjaustyto kubeliais , taip pat papildomai tepimui

  • 250 g/ minkštos datulės be kauliukų ir grubiai pjaustytų

  • 150 l verdančio vandens

  • 1 šaukštelis tirpios kavos granulių

  • 75 g Golden Caster cukraus

  • 55 g tamsaus Dark Muscovado cukraus

  • 2 vidutinio dydžio kiausiniu

  • 225 g savaime kylančių miltų

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • žiupsnelis druskos

  • 100 g graikinių riešutų, grubiai pjaustytų

  • 1 šaukštas Demerara cukraus

Paruošimas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C/160C , kepimo formos pagrindą ir galus išklokite sviestu patepto kepimo popieriaus juostele.

  2. Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą, datules, verdantį vandenį ir tirpios kavos granules.Išmaišykite ir palikite 30 minučių, kad sviestas ištirptų ir datulės suminkštėtų.

  3. Į datulių mišinį įpilkite ir tamsaus Muscovado cukraus, gerai išmaišykite, kad susimaišytų ir ištirptų rudasis cukrus.Įmuškite išplaktus kiaušinius ir vėl išmaišykite.

  4. Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos ir išmaišykite iki vientisos masės.Suberkite visus, išskyrus 1 valgomąjį šaukštą, susmulkintų graikinių riešutų ir vėl išmaišykite. Supilkite mišinį į paruoštą skardą, paskleiskite lygiu ir ant viršaus pabarstykite likusius graikinius riešutus ir demerara cukrų.

  5. Kepkite ant įkaitintos orkaitės vidurinės lentynos 30 minučių, tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 170C/150C ir kepkite dar 25–30 minučių .Jei pyragas per greitai ruduoja, viršų laisvai uždenkite folija arba kepimo popieriumi.

  6. Išimkite pyragą iš orkaitės, palikite formoje 3–4 minutes, tada atsargiai išimkite iš formos ir palikite ant vielinės vėsinimo grotelės, kol visiškai atvės.

Translate »